zaterdag 23 november 2019

Geen probleem, rustig aan.

Geregeld merk ik, dat mensen zich onnodig druk maken. Ik dacht dat iedereen intussen zou weten, dat als je niets aan een bepaalde kwestie kunt doen, dat het dan geen zin heeft om je daarover druk te maken. En als je er wel iets aan kunt doen, doe het dan goed en snel. Dan ben je er zo weer van af. Je hebt al genoeg aan je hoofd en de leuke dingen moeten nog steeds de overhand houden. Het leven is al lastig genoeg. Dus maak je niet onnodig druk. Neem schone besluiten. Dat zijn besluiten die niet weer stres genereren.
Vanwege deze houding heb ik een paar keer te horen gekregen als zouden bepaalde zaken mij geen lor interesseren. En dat is dus zo. Haha.  Dat zijn de zaken waar ik zelf niets mee kan om ze op te lossen. Dus laat ik ze van me afglijden. Mijn enige interesse is misschien de manier waarop de probleem-eigenaar ermee zal omgaan. Misschien leer ik daar iets van. Dat is alles.
Er zijn mensen die constant in de problemen zitten. Die genereren ze zelf. Wat daar nou leuk aan is, weet ik niet. Altijd maar die stres. Dag in, dag uit. Doe toch eens rustig aan.