vrijdag 20 september 2019

Ver van de realiteit

Wie zich enigszins verdiept in de drugswereld en bekend is met wat onder meer gaande is in landen als Mexico en Amerika, schrikt niet van de liquidatie van een advocaat. Zo'n aanslag ligt in de lijn van de verwachtingen, gezien de voorgaande ontwikkelingen. De onderwereldoorlog in ons land neemt meedogenloze vormen aan. Al een tijd zijn ook vrouwen en kinderen van criminelen een doelwit. De verharding heeft direct te maken met het feit dat veel criminelen een andere culturele achtergrond hebben. Zij komen uit o.a. Oost Europa en Afrika, landen waar het dagelijks bestaan gebaseerd is op overleven. Ze zijn zodoende harder en veel gewelddadiger dan wij gewend zijn.
Op maatschappelijk gebied zijn vooral de ontwikkelingen in Amerika een voorbeeld voor ons. Helaas doen we daar niet ons voordeel mee. Erger, we maken hetzelfde mee. Onze leiders staan wat dat betreft veel te ver van de realiteit af. Onze wetgeving loopt daarin ook achter. Om over handhaving maar te zwijgen. Justitie heeft het uit de hand laten lopen, met als wrang resultaat, dat een van haar medewerkers daarvan het slachtoffer geworden is.
Mensen met een immigratie achtergrond uit die landen, hebben tot op zekere hoogte maling aan onze cultuur. Ik heb in mijn eigen contacten vaak het gevoel, dat wij graag willen dat ze integreren, maar dat zij dat juist niet willen.