vrijdag 20 september 2019

Een vrouwenquotum

Wat vinden feministen van zo'n term? Hebben we het soms over vee? Vrouwen als vee, dat als makke schapen gedwongen wordt zich in de top van bedrijven te nestelen. Alles moet tegenwoordig. Vanwege de afspiegeling van de maatschappij, waarin criminaliteit de overhand dreigt te nemen. Nog even en men is verplicht ook criminelen in de top toe te laten. O nee, die zitten daar al.
Algemeen bekend is dat vrouwen liever aan flexwerken doen. Maar ook dat wil de overheid niet meer. "Vrouwen staan op die manier de economische groei in de weg", beweert een minister. Van die economische groei merkt verder niemand wat. Van het shoppen wel, want het geld rolt. Ik vraag me wel af in hoeverre zo'n vrouw-omdat-het-moet door andere bestuurders geaccepteerd gaat worden.
Als het mocht lukken met meer vrouwen in de top (de schoonmaakster heeft dus nog carrièrekansen), dan begint men ongetwijfeld over nog meer diversiteit en dus over lhbt-quota. We draaien nogal door. Ons land gaat ten onder aan gekte. Nog even en het feit dat je een keer als Zwarte Piet hebt opgetreden gaat je je (loop)baan kosten.