dinsdag 24 september 2019

F1 naar Zandvoort?

Hoewel ik een fan ben van races / snelheidssporten, ben ik tegen de komst van de Formule 1 naar Zandvoort. Het strookt geheel niet met het politieke beleid, waarin ik als burger van alle kanten moet inleveren voor een beter milieu. En wat doet de overheid zelf? Afgezien van de verdere groei van Schiphol, het pushen van de elektrische auto (ook slecht voor het milieu!) en het niet willen aanpakken van andere grote vervuilers, gaat men een evenement regelen dat een regelrechte belasting voor het milieu is. Natuurlijk roepen de organisatoren dat de uitstoot tijdens zo'n race relatief laag is. Dat zou ik ook roepen als ik in hun schoenen zou staan. Maar wat te denken van al dat publiek en de hele toestand rond zo'n race?
Ik ben ook verbaasd over het feit dat de NS / ProRail geld wil steken in de verbetering van de spoorverbinding naar Zandvoort. Omdat misschien 1x per jaar daarvan gebruik gemaakt gaat worden? Leg liever een traject aan tussen Lelystad en Leeuwarden/Groningen.
En dan het circuit zelf, dat aangepast dient te worden. Ik ben benieuwd of dat wel gaat lukken. Veel bouwprojecten liggen stil of komen niet van de grond vanwege een suffe milieuregel. Tot slot, de organisatie van de F1 kan pardoes besluiten geen races meer in Zandvoort te gaan houden.
Ik zeg : geen F1 races in Zandvoort.