maandag 2 september 2019

Ruwe bolster, blanke pit

Kleinzoon Luuk ik vandaag naar school geweest, hoorde ik. Dus vraagt opa aan het manneke : "En Luuk, hoe was het op school? Staat het gebouw er nog? En is de juf ook de hele dag gebleven of is ze huilend weggaan?"
Ja, onze Luuk is me er eentje. Maar oma en opa hebben totaal geen moeite met Luuk, want ze hebben zo'n 40 jaar geleden al de nodige ervaringen opgedaan. Met Luuks vader. Haha!
Luuk gaat gewoon zijn gang. Zo in de geest van : Iedereen opzij, hier is Luuk! Hé, hoe ziet dat speelgoed er van binnen uit? Waarom mag ik niet aan die lamp hangen? Wegwezen, die glijbaan is van mij! Hé kijk, ik kan ook ondersteboven van de glijbaan! Au mijn hoofd! Drinken! Hé, mijn auto!
Tja, Luuk moet nog veel leren. Maar het jochie heeft alle tijd en vermaakt zich prima. Hij mag dan soms wat ruw zijn, maar Luuk is ook een ventje met een zachte, sociale kant. Met Luuk komt er een glimlach in huis. Af en toe afgewisseld met een hartklopping van korte duur. Haha, die Luuk gaat naar school. Ik wacht de film maar af.