dinsdag 24 september 2019

Prototype overboord

kachel in de bak
Misschien ook weer een stukje beroepsdeformatie van mij, maar ik heb het prototype van de kachel onder de bus dus hupsakee overboord gegooid. Vanmorgen vroeg (of was het vannacht?) kreeg ik opeens een ingeving. Ik moest toch maar eens een blik werpen onder de chauffeursstoel. Op die gedachte ben ik toen gaan voortborduren naar een alternatieve oplossing. Niet buiten, maar toch weer in de bus. Hoewel ik die stoel al een keer verwijderd heb, kon ik me de situatie niet meer voor de geest halen.
Ik heb vanmorgen de stoel verwijderd en zag tot mijn blijdschap, dat het rode duiveltje dat ons warmte moet brengen inderdaad onder de stoel past! Niet kielekiele, maar ruim. De achterkant van die ruimte was ook niet gesloten, maar van lamellen voorzien. Ik heb eerst het kacheltje op die plek getest. De warme lucht kwam mooi door de lamellen heen. Na verloop van tijd vond ik dat de lamellen nogal warm werden. Ik heb ze verwijderd, zodat de warme luchtstroom vrij spel heeft. Tja, toen was het een kwestie van installeren en vastzetten. Bovenop heb ik een stuk isolatie aangebracht. Uit voorzorg, want warm werd het daar niet. De eerder gemaakte bagagebak tegenover de kachel heb ik ook van een stuk isolatie voorzien. Ik zou daar de luchtstroom ook kunnen wegleiden met een stukje alu plaat. De grote kist tussen de stoelen ligt altijd onder de bus als we ergens staan.
Rest mij nog de bekabeling. Ik ga bij ons bed een schakelaar monteren, zodat de kachel 's morgens aangezet kan worden, zonder dat we uit bed moeten. Wat een feest wordt dat.