dinsdag 17 september 2019

Oey, oey, oey!

De partner van de burgemeester van Amsterdam, meneer Oey, is beschuldigd van verboden wapenbezit. Meneer had een vuurwapen in huis, dat de zoon op zak had tijdens een inbraak / insluiping op een woonboot. Oey beweert dat hij het onklaar gemaakte vuurwapen wilde gebruiken voor een filmscène. Het huis betreft de ambtswoning van Oey's partner, burgemeester Halsema. "Ik weet van niets", reageerde mw. Haasema Halsema.
Klaar of onklaar, het hebben van zo'n wapen is bij de wet verboden. Klaar. Het heeft een dreigende werking vanwege de uiterlijke kenmerken. In hoeverre de aanwezigheid van het illegale vuurwapen gevolgen heeft voor de burgemeester zelf, is nog maar de vraag. Zij verschuilt zich achter haar man. Logisch, want hij heeft immers een vuurwapen.... Dat in het criminele Amsterdam zelfs een vuurwapen in de ambtswoning van de burgemeester ligt, zegt nogal wat.
Het is trouwens wel weer een voorbeeld, waarin het niets uitmaakt in hoeverre een vrouw wel of niet de naam van haar man overneemt bij een huwelijk. Ik las een advies van mw. Jorritsma waarin ze zei, dat het beter is voor politica om de eigen naam te behouden, vanwege mogelijke 'schade' veroorzaakt door hun partner. Ik geloof daar niet in. Mensen met een openbare functie liggen de hele dag onder een journalistieke loep.
Dat hun zoon kattenkwaad uithaalt is, gezien zijn leeftijd, niet vreemd. Maar dat ie een vuurwapen op zak had, vind ik verontrustend.