vrijdag 13 september 2019

Een slordige aanpak

Hier in de buurt begon een paar monteurs voorbereidingen te treffen om op een dak van een woning zonnepanelen te plaatsen. Zoals ik wel vaker zie, hadden ook deze monteurs geen veiligheidsmaatregelen getroffen. Ze gingen zonder gezekerd te zijn het dak op.
Vorige week zag ik ook zo'n situatie van niet gezekerde monteurs. Nota bene op een puntdak van een hoekwoning, dat veel steiler en hoger was. Die gasten konden zich zo te pletter vallen. Onbegrijpelijk dat ook zij niet gezekerd waren. Oké, ik weet het : je kunt hooguit vallen. Maar misschien zijn het genetisch gemanipuleerde techneuten, die kunnen vliegen. Weet ik veel. Men doet tegenwoordig de meest vreemde dingen (schreef opa).
Toen ik na een uur weer thuiskwam, werden de werkzaamheden abrupt beëindigd. Navraag leerde, dat de meterkast niet voldeed en dat zich op het dak een wespennest bevond. Van het laatste kan ik me nog voorstellen, dat de showstopper zich nu pas openbaarde. Dat van de meterkast toont aan hoe knullig het vooronderzoek (zo heette dat in mijn werk) uitgevoerd is. Nog even en we zijn in 2020.