donderdag 26 september 2019

Mannen als kinderen

Af en toe kijk ik naar een programmaserie waarin boomhutten gebouwd worden. Het bouwen op zich vind ik interessant. Al van jongs af aan. Ik geniet van de vaklui die allerlei verbindingen maken en erg inventief zijn bij het oplossen van probleemsituaties.
Vaak herinnert mij de werkwijze aan mijn eigen werk als projectmanager / adviseur. De architect / timmerman / leider stelt eerst een concept op, dat overeenkomst met de eisen en wensen van de opdrachtgevers. Het team wordt uitgebreid met timmerlui, die als eerste de tekening te zien krijgen : dit gaat het worden, mannen. Altijd erg fijn te weten waaraan je gaat werken : een boomhut. Dat is anders dan : ik moet hier planken zagen of spijkers in het hout slaan. Dat komt erg doods over. En toch heb ik projecten gezien, waar de medewerkers niet eens wisten wat ze aan het bouwen waren. Ze schreven programma's. De leider is zelf ook timmerman, dus kan hij zich tussen zijn medewerkers begeven om mee te helpen. Hij begrijpt hen ook beter. Omdat ik zelf ook het werk gedaan had, kon ik de systeemontwikkelaars ook beter begrijpen en hen bijstaan.
Wat mij ook telkens opvalt is de manier waarop de timmerlui en hun leider aan het werk zijn. De manier doet me vaak denken aan de klacht van menige vrouw : het zijn net kwajongens, kinderen.
Ik moest daar weer even aan denken, toen ik in het nieuws hoorde dat een minister (een vrouw aan de top natuurlijk en van D66 natuurlijk) van het rolbevestigend, stereotype speelgoed af wil. Ja, ja, het houdt nog niet op al die onzin. Alsof er geen jongens zouden zijn die ook met poppen spelen. Of meisjes die met auto's crossen. Waarom moet dit dan weer van bovenaf gestuurd, opgelegd gaan worden? Trouwens wat is het speelgoed van een transgender? Een pop met wielen? Of een auto met een luier erom? Al die gekke ideeën komen van jaloerse doorgedraaide machtswellustelingen. Nog even, dan worden de geslachtsdelen na de geboorte verwijderd. Omdat D66 dat wil. We hebben echt een kut-minister in Van Engelshoven. Laat de natuur gewoon z'n werk doen, mevrouwtje en koop een andere dildo.