donderdag 12 september 2019

Samen onder de douche


Ik las dat de RDW de kwaliteit van de uitlaatgasmeting gaat registreren. Tot voor kort gebeurde dat niet. Het lijkt me interessant te weten in hoeverre de auto naarmate de jaren verstrijken al dan niet meer gaan vervuilen. Hopelijk registreert de RDW alsnog de fabriekswaardes, zodat geïnteresseerden de latere kunnen vergelijken. Tot op heden kreeg ik van de apk meester te horen, dat onze Ducato relatief schoon is. Tja, wat is relatief?
Schoon is ook Fenna. En ik trouwens ook. De laatste tijd krabt Fenna veel, omdat ze blijkbaar jeuk heeft. We hebben haar al een keer uitvoerig onderzocht en zagen toen een paar piepkleine vlooien. Waar kleintjes zijn, zijn wellicht ook grote. Dus onderging ze toen een behandeling. Het resultaat leidde een kort tijdperk van geen-jeuk in. Gisteren, tijdens een onaangekondigde controle, zag ik in een flits iets over haar buik kruipen. Fenna lag in de stabij-houding, op haar rug met de poten wijd uiteen. Ik besloot de vlo te vangen. Dit keer deed ik een tipje vaseline op mijn wijsvinger. Andere keren doopte ik hem in een antivlooien vloeistof. Het was net als vissen : kijken en geduld hebben. En zie daar : een vlo. Een van normale grootte. Of zijn er nog geen tijgervloooien? Ik drukte direct met mijn wijsvinger op de anders snelle insect. Door de vaseline bleef ie vastgeplakt op Fenna's huid. Ik kon hem toen uitschakelen door hem tussen de nagels van mijn duimen te pletten. Kasian ja, die vlo.
leuker dan onder de douche
Vandaag heb ik Fenna toch maar even in de douchecel geplaatst. Daar stond een emmertje klaar waarin ik antivlooienshampoo gemengd had met wat water. Met dat sopje ben ik aan de slag gegaan. Eerst werd Fenna nat gemaakt (o, wat keek ze weer zielig), daarna heb ik met een grote spons het mengsel uit het emmertje haar vacht gedept. Even wachten, nog even wachten en.... pizza! afspoelen. Daarna heb ik het ritueel herhaald. Op de witte vloertegels van de douchecel heb ik geen kleine zwarte stipjes waargenomen. Na deze beurt ben ik mezelf gaan douchen. Met mijn eigen shampoo.