woensdag 11 september 2019

Een kwestie van plannen

Niet iedereen is blij met het feit dat we onze woon- en leefomgeving wat op orde houden. Het opruimen van zwerfvuil en/of het onderhouden van het openbaar groen heeft een paar keer tot vervelende reacties geleid. Door een en dezelfde buurtbewoner. Meneer komt er speciaal voor naar buiten, om even zijn gal te komen spuwen. Hij vindt dat, ondanks onze afspraak met de gemeente, alles wat we doen het werk van de gemeente is, onze afspraak met de gemeente. Hij is ook van mening dat bijvoorbeeld de boom voor zijn woning van hem is. "Je blijft met je fikken van mijn boom af!", heeft ie een keer geschreeuwd. Haha!
Om dit soort gemekker te voorkomen, doe ik het werk als meneer even weg is. Niet dat ik dan als een gek tekeer ga, nee ik blijf mezelf en ga me niet druk maken. Ook dan moet werken leuk zijn en blijven. Vanwege zijn houding wordt het onkruid dat op de erfgrens van zijn woning groeit niet door mij verwijderd. Het zal wel zijn onkruid zijn en hij verwacht dat de gemeente dat groen voor hem verwijderen zal.
Toch ergert hij zich aan het alsmaar hoger groeiende groen. Dat bleek wel de keren toen hij met een opgewonden hoofd en heel opzichtig het groen stond plat te trappen. Maar ja, onkruid vergaat niet. Dus zal ik nog voorlopig zo bezig blijven. Een kwestie van plannen.