vrijdag 13 september 2019

Tevreden

Volgens een enquête zijn wij, Nederlanders, over het algemeen tevreden. Uit de resultaten van dit onderzoek wordt afgeleid, dat zo'n 400.000 mensen ontevreden zijn. Dat heeft voornamelijk te maken met het lage inkomen. Het is allemaal wat giswerk natuurlijk.
Ik ga er vanuit, dat de mensen per saldo tevreden zijn. Zelf ben ik dat dus ook; per saldo tevreden. Er zijn zaken waarover ik minder of zelfs ontevreden ben. Omdat ze zich buiten mijn macht bevinden (zelf kan ik er niets aan veranderen), beschouw ik ze dan ook niet als een probleem. Nee, ik maak er elke dag weer wat leuks van. Roeien met de riemen die ik heb. Gebrek aan bepaalde zaken beschouw ik eerder als uitdagingen. Ze eisen een bepaalde creativiteit en zelfdiscipline van mij. Mijn streven is ook om negativiteit van me weg te houden. Dat vreet enkel energie. Mijn kostbare tijd kan ik veel beter en vooral leuker besteden.
Ik zie het niet zitten om chagrijnig bij de pakken te gaan neerzitten, me enkel te focussen op wat ik niet heb of te weinig en me te beklagen. Daar heb ik trouwens niet de instelling voor. Anderen blijkbaar wel.
Vandaag ben ik met een tevreden gevoel frieten aan het bakken. Het is immers patatdag.