donderdag 26 september 2019

Hij blaast!

testfase
Vanmorgen ben ik weer verdergegaan met het installeren van de hete luchtkachel. Ik moest alleen de kabel van stekkers voorzien en hem netjes wegwerken. Dat laatste lukte vrij goed, want ik kon gebruikmaken van een tweetal bestaande kabelgoten. Uiteraard ben ik weer even aan het solderen geweest. Zo'n gesoldeerd uiteinde geeft veel meer stevigheid dan de losse draadjes. De kabel mag maximaal met 2000 watt belast worden. Dat is 500 watt meer dan de kachel maximaal trekt. We gebruiken slechts de helft : 750 watt. Maar je weet maar nooit.
yesss!
Ik heb de kabel over de vloer onder de stoel door geleid en als bescherming tegen schuren of knellen een stuk zwart flexibel pvc buis gebruikt. Zo is ie goed beschermd. Na dit alles kwam natuurlijk het ultieme moment : de testfase. Ik heb de camper aangesloten op het 230 volt net en heb toen eerste de normale verbruikers getest. Alles deed het. Toen drukte ik de schakelaar van de kachel aan. Er sloegen geen stoppen door en ik rook ook geen verschroeid kunststof. Horen (geknetter of een knal) deed ik ook niets, maar dat heeft een andere (h)oorzaak. De schakelaar lichtte mooi rood op. Ik moest wel even naar voren lopen om te voelen of de kachel zijn werk deed. En ja hoor : de kachel blies een warme stroom lucht de ruimte in!
We kunnen nu vanuit ons bed de kachel bedienen. We hoeven ook niet meer een geschikt plekje voor de rode duivel te zoeken. Missie volbracht. Ik heb wel weer een nieuw to-do puntje : de contactdozen en kabels van een label voorzien met daarop de daarmee verbonden apparaten.