zaterdag 7 september 2019

Helpen is gezond

Afgelopen dagen heb ik wat heen en weer gereden om gratis (mooie) spullen op te halen. Na een periode van slapte vanwege de vakanties, is er nu weer aardig wat aanbod van kleding, schoeisel, beddengoed enz. Vandaag ben ik drie keer op de fiets gesprongen. Dus mijn conditie heeft ook baat bij de hulp. Om maar te zwijgen over het positieve effect op mijn geluksgevoel.
Het is niet zo dat ik van alles en nog wat verzamel. Het moet er wel nog vrij goed uitzien  en als zodanig geschikt voor hergebruik. Natuurlijk controleer ik alles en het komt soms voor dat ik kleding of andere zaken toch maar verwijder.
Als ik met een gulle gever contact heb, vertel ik waar de spullen naartoe gaan. Gevolg is,  dat men vraagt of men mij een volgende keer direct mag benaderen. Dat scheelt weer veel tijd en gedoe aan beide kanten. Soms wordt het aangebodene buiten bij de deur of in de tuin klaargelegd. De meeste aanbieders die ik ken werken namelijk en ik (lekker) niet. Mijn voorraad gevulde dozen staat op 1. Dus ik ben naarstig op zoek....
Soms komen aangeboden en opgehaalde spullen weer terug in het aanbod. Dan heeft iemand de krenten uit de pap gehaald en biedt dan het restant weer aan. Maar het gebeurt ook, dat degene die de spullen mag komen ophalen (gebeurt via loting of wie zich als eerste meldt), niet komt opdagen. Een slechte zaak. Maar een nieuwe kans voor andere geïnteresseerden.
Nu is het niet zo dat ik de hele dag achter (of voor?) mijn laptop zit te loeren. Ik heb ook nog veel andere dingen te doen. Gelukkig heb ik geen telefoon bij me en kan ik dan ongestoord en toch als een gek aan de slag.