donderdag 19 september 2019

Een zinvolle invulling

Vanmorgen ben ik met de bus naar de lasser gereden, om hem mijn voorbereidend werk te laten zien. Meneer zag er wel brood in. 's
overtollige kabels
Middags, na het wegwerken van een overheerlijke panharing op wit brood, besloot ik op een zinvolle manier invulling te geven aan de ledigheid. Dit om te voorkomen dat ik op des duivels oorkussen zou belanden. Dat zou helemaal zinloos geweest zijn, want ik heb geen behoefte aan snode plannen.
Een tijd geleden heb ik de huishoudaccu met de omvormer (zuivere sinus) in de bus geïnstalleerd. Ik heb toen bewust de bekabeling gelaten zoals die was bij de levering van de omvormer. Vanmiddag besloot ik de lengte van de beide kabels aan te passen. Met name de massakabel was veel te lang en lag netjes opgerold samen met de pluskabel (met tiewrap eromheen) onder de stoel. Als eerste heb ik de stoel verwijderd. Die staat op een sokkel, waarin de huishoudaccu ligt.
aansluiting acculader
Ik heb de kabels na gedemonteerd te hebben even gepast op de juiste lengte. Vervolgens heb ik de overtollige stukken eraf geknipt. Bij elkaar bijna een meter kabel! Van de afgeknipte stukken heb ik voorzichtig de koperen ogen verwijderd. Die heb ik weer op de ingekorte uiteinden gemonteerd. Het verwijderen van de kabel uit het oog was een aardig knutselklusje. Ik wilde het oog niet beschadigen. Gelukkig waren die ogen niet aan de kabels gesoldeerd. Ik kon ze een beetje openbuigen en zo de kabel eruit trekken. Zelf heb ik de ogen na montage wel gesoldeerd. Je weet immers
weggewerkte kabels
maar nooit. Omdat het vrij dikke kabels zijn heb ik ik ze boven het gasfornuis verhit.
De ingekorte kabels heb ik weer op de beide poolklemmen en de omvormer vastgezet. Het ziet er nu veel fraaier uit. Er is geen bosje kabels meer te zien. Aan die accu heb ik ook een stukje bekabeling bevestigd met een stekkertje. Via dat stekkertje kan ik de acculader aansluiten om het energieniveau van de huishoudaccu op peil te houden.