woensdag 7 november 2018

Zou oud als Methusalem

Volgens de Bijbel werd Methusalem bijna 1000 jaar! Om precies te zijn 969 jaar. Zijn vader en zoon werden ook oud, respectievelijk 365 en 777 jaar. Degene die dit opgetekend heeft (Genesis), had volgens mij veel te diep in het glaasje gekeken. Of was dat nou echt onkruid? Het betreft hier uiteraard mannen, want de Bijbel is een mannenwereld. Voor zover ik weet is er geen passage met "Hoera, we hebben een dochter!" In deze tijd zouden bepaalde bekrompen lieden beweren, dat de Bijbel een boek van vrouwenhaters is. Oké, ze hebben ook een keer gelijk.
Zelf zou ik niet zo oud willen worden als Methusalem, zijn vader en/of zijn zoon. Bepaalde delen van mijn lijf beginnen al te kraken en te kreunen als ze horen dat ik 90 wil worden. Ze zijn al aardig in verzet, maar ze zijn ver in de minderheid. Het betreft trouwens de linker helft van mijn lichaam en gelukkig ben ik aan die kant doof. Doof voor links dus.
Iemand zei, dat ze soms haar leeftijd vergelijkt met die van haar overleden vader. "Als ik van zijn leeftijd uitga, dan heb ik nog maar 10 jaar te leven", sprak ze wat triest. Zo denk is dus niet. Ik ben niet aan het aftellen. Welnee! Voor het zelfde geld heb je nog maar een uur te leven. Ik vergelijk wel de leeftijd van mijn pa met die van mij voor wat betreft bepaalde mijlpalen. Zoals huwelijk, geboorte van de eerste, alle kinderen uit huis enzovoort. En ik zorg ervoor, dat ik bij ben. Dat ik in mijn laatste uurtje niet denk : "O ja, ik had nog dit of dat willen zeggen." Tegen die tijd heb ik geen zin meer om op te staan. Denk ik.