maandag 12 november 2018

Vreemde toestanden

Toen ik nog voor een uitzendbureau werkte, had ik een paar collega's, die geregeld demonstreerden. Voor de ingang. Tegen..... uitzendbureaus! Ja, ja, in de jaren 70 was er zo'n periode waarin geprotesteerd werd tegen de komst van uitzendbureaus. Maar ja, het is wel raar om voor zo'n bedrijf te gaan 'werken' en geld aan te nemen, maar tegen het bedrijf te zijn. Een typisch voorbeeld van links lullen en rechts vangen. Die collega's hielden er ook eigen arbeidsvoorwaarden op na. Zo vonden zij, dat reistijd ook werktijd was. En dus kwamen zij later en/of gingen eerder weer naar huis.
Ik denk nog weleens aan die collega's als ik vergelijkbare situaties zie.
Neem nou die anti Zwarte Piet activist Jerry Afriyie. Hij schijnt uit Ghana te komen (ook een land in oorlog?) en teert hier op een uitkering. Meneer werkt niet, tenzij je protesteren werken noemt. Jerry roept :  "Blackface Piet moet weg!" Nu is Piet een zeer Nederlandse naam. Dus die mag van mij blijven. Nee, Blackface Jerry moet weg. Terug naar Ghana. Hij mag een landgenoot sturen, die wel wil werken voor z'n geld en in positieve zin een steentje aan de Nederlandse cultuur wil bijdragen.
De VVD wil meer kerncentrales. Ik vind het best hoor. Maar was / is kernenergie niet gevaarlijk? Of heeft dat direct te maken met hoeveel men aan kernenergie kan verdienen? Als men er veel geld aan kan verdienen is het goed en veilig en anders is kernenergie gevaarlijk.