maandag 26 november 2018

Ordnung muss sein

Ordnung muss sein
Zaterdagmiddag heb ik de werkbus weer op orde gemaakt. Dit keer heb ik alles uitgeladen wat op de vloer stond. Dat maakt zo'n opruimklus wat overzichtelijker. Daarna heb ik de slangen (voor het legen en/of vullen van cv systemen) en kabels, die voorin aan de wand hangen aan haspels, geordend. Korte, onbruikbare stukken heb ik in de kabel(afval)bak gegooid. Ik heb een haspel op een wat hogere plek gehangen, zodat de slangen niet bedolven worden onder de kabels ernaast. De lege vloer heb ik schoongeveegd. Uche uche uche, wat een stof! Daarna heb ik de bakken met de onderdelen per soort ketel keurig gestapeld. Twee bakken met lossen onderdelen heb ik opgeschoond. Ontdaan van oude onderdelen en de restmaterialen weer terug gedaan in de voorraadbakken.
Toms weekend
Plastic zakken met onderdelen heb ik leeg geschud in de betreffende voorraadbakken. Hier en daar wat beugels geschroefd om spullen goed vast te kunnen zetten met elastieken met haken. Daarna heb ik al het afval uitgesorteerd en vervolgens in de daartoe bestemde afvalbakken gegooid. Tot zover de bus. Maar ik was nog niet klaar.
Ik ging zelfs zover, dat ik de werkschoenen gepoetst heb! Ach ja, als ik iets doe, doe ik het bij voorkeur in één keer goed. We moeten toch netjes bij de klant voor de dag komen?