maandag 5 november 2018

Voetbal

Vanwege de gezelligheid heb ik niet zoveel van het voetbal gezien. Veel gemist heb ik niet, trouwens er is tegenwoordig ook nog zoiets als 'terugkijken'. Wat mij het meest opviel was dat de NOS het presteerde om bijna een kwartier(!) aan zendtijd te besteden aan een wedstrijd, die na een minuut gestaakt werd : Feijenoord - VVV. Hiermee liet de NOS weer eens zien hoe armtierig hun sportprogramma geregisseerd is. Als ik al het onnodige eruit zou schrappen, houd ik een programma van krap een halfuur over. Schrap dan ook het commentaar van Frans Snoek (zo'n wedstrijd begint al met een flinke achterstand) en zie er verschijnt zowaar een echt programma.
Ik zag op een Duitse zender een reportage over de corruptie bij de Fifa, met in de hoofdrol de voorzitter, Infantino. Hij stelde zich ooit kandidaat met de slogan de corruptie aan te gaan pakken. Maar Infantino is zelf corrupt. Hij heeft het wk voetbal verkocht aan Amerika, Mexico en Canada via een onderonsje met o.a Trump.
Door het wk daar te laten plaatsvinden verwacht hij aanzienlijk veel meer geld binnen te halen. Infantino denkt dat iedereen infantilo is, maar dat is dus niet zo.
Terug naar het gewone voetbal. Er waren weer de beruchte terugspeelballen. En een blunderende ADO keeper. Al neem ik het de keeper niet zo kwalijk. Nee, het was de schuld van de nummer 7 van ADO. Die speler liep bij het uitverdedigen amateuristisch te klungelen met de bal en besloot op een lamlendige manier de bal terug te spelen naar zijn keeper. Met desastreuze gevolgen : goal!!
In het algemeen laat de NOS regisseur in herhalingen niet de bron van dit soort ellende zien. En dat vind ik jammer. In veel gevallen begint het met de manier waarop een bal aangenomen wordt en het vervolg. Vaak draaien spelers naar de verkeerde kant en kan de bal enkel nog achteruit gespeeld worden. Dat doen ze dan zonder te kijken, want ze zijn niet zo technisch dat ze met de bal aan de voet en de blik op het veld kunnen spelen. Of men moet per se een paar stappen met de bal aan de voet willen lopen alvorens hem af te spelen. Met als gevolg balverlies.
Helaas worden niet alle eredivisie wedstrijden voorzien van de VAR. Volgens mij is dat ook een vorm van competitievervalsing. Er waren dit keer veel onbestrafte of te licht bestrafte overtredingen. Maar ja, 'het zijn maar de mindere clubs'.