donderdag 29 november 2018

Sleutelbos

Links de karabijn- rechts de musketonhaak
Sommige of misschien heel veel mensen hebben een zeer uitgebreide bos sleutels in de zak. Ik ben daar zelf geen volger in. In totaal heb ik wel veel sleutels, maar ik sjouw ze niet allemaal mee. Het zijn er wat minder nu ik geen motor of bromfiets meer heb.
Mijn uitgangspunt is simpel. Als ik op de fiets stap, heb ik toch geen andere sleutels nodig dan die van het huis? De rest blijft thuis. Ik gebruik een karabijnhaak waaraan ik al mijn sleutels doe. Die verzameling hangt thuis. Omdat ik bijna altijd de huissleutels nodig heb, heb ik ze aan een hanger gedaan waar een musketonhaak aan zit. Als ik ergens de fiets stal en op het slot doe, hang ik de fietssleutel ook aan de musketonhaak. Lekker alle sleutels bij elkaar.
Als ik naar de loods ga of de auto gebruik, hang ik de betreffende sleutels aan mijn huissleutels middels de musketonhaak; klik en ze zitten erop. Als ik weer thuis ben gaan ze weer bij de verzameling aan de karabijnhaak. Zo houd ik het aantal sleutels dat ik bij me heb beperkt tot het nodige. Ik hoef dus ook niet in zo'n bos sleutels op zoek te gaan naar een sleutel. Dat gezoek is net als met het lusje van de theedoek : opeens lijken er 8 hoeken aan zo'n doek te zitten.