zaterdag 17 november 2018

Sinterklaas

Gelukkig is het kinderfeest vrij rustig verlopen. Ik heb totaal geen begrip voor de anti Zwarte Piet acties. Die mensen zijn drammerig en vooral dom. Er zitten zelfs gevaarlijke tussen, die voor niets terugdeinzen om hun zin te krijgen. Ze zijn blijkbaar vergeten dat er in het verleden ook veel blanke slaven en slavinnen waren en... Afrikanen die hun eigen volk knechtten en verkochten. Slavernij was er alom. Komt bij dat tot op heden geen enkele Zwarte Piet hier asiel aangevraagd heeft. Een selectief gebeuren dus, die protesten.
Zouden die activisten eerst hun ouders aangepakt hebben? Ik neem aan dat ze als kinderen ook Sinterklaas gevierd hebben. Of stonden ze toen ook al met spandoekjes bij de Sint te protesteren?
Ik heb nog strips gelezen van Spekkie en Blekkie. En niet vergeten de blonde Sjors en (domme) Sjimmie met zijn knalrode dikke lippen. Bij mij is tijdens het lezen ervan nooit een moment van discriminatie komen opborrelen. Tegenwoordig willen veel mensen bruin zijn, vrouwen dikke lippen hebben en worden blondjes als dom beschouwd. Allemaal tijdverschijnselen, net als slavernij en al die andere toestanden die we in het heden als wantoestanden zouden ervaren. Er was een tijd waarin mannen hun vrouwen aan hun haren de grot introkken en hen met een knuppel afranselde. Dat waren nog eens tijden. Nostalgie! Laat alles in de tijd waarin het zich afspeelde. Toen was het gewoon. Net als geluk.