maandag 26 november 2018

Even tijd vrijmaken

Soms kom ik vroeg mijn bed uit. Of maak ik ruimte in mijn vrije tijd voor iets 'zakelijks'. Toen ik mijn motorfiets en later mijn bromfiets verkocht, gebeurde het dat het tijdstip waarop de transactie zou plaatsvinden mij niet gelegen kwam. Maar ik heb voldoende zakelijke inslag om toch akkoord te gaan. Zaken zijn nu eenmaal zaken.
In het verleden verdiende ik door een uurtje extra inspanning zo'n 175 gulden. Zelfs op de vrijdag- en zaterdagavond. Veel mensen zeggen dan : "Sorry hoor, maar dan ben ik vrij!" Terecht hoor, tenzij je een zaak runt of een flinke winst maken kan. Wat dat laatste betreft : soms wordt het geld je in de schoot geworpen. Daar kon ik anderen weer mee helpen. Dus waarom dan niet even een extra inspanning?
Een keer pakte mijn beloning anders uit dan ik verwacht had. Een stel dat aan het verbouwen is, had wat gebruikt materiaal van mij gekocht. De vrouw zag een kerstlampje staan, dat ze ook graag wilde hebben. Ze had even tevoren verteld dat ze vanwege de verbouwing in een klein hutje zaten. Dat lampje zou voor de nodige gezelligheid tijdens de kerstdagen kunnen zorgen. Ze zag het zo voor zich. Ik schonk haar het lampje. Ze was er zo blij mee, dat ik als beloning een kus van haar op mijn wang (ik zet het er maar even bij) kreeg. Dat was erg bijzonder.