dinsdag 13 november 2018

Rekening houden met


Of wel in dit geval : wat sociaal zijn. Vanmiddag wilde ik de loods uitrijden, maar de entree was geblokkeerd door een meubelbak van de buren. Het komt vaker voor dat de buren hun bestelauto's nogal ongelukkig parkeren. Dat klinkt aardiger dan 'asociaal neerpleuren' nietwaar?
De ruimte tussen de overhead-deur en het hek er tegenover is beperkt. Als men zo'n wagen recht tegenover de deur parkeert, wordt het in- en uitrijden al lastig. De drie gewone parkeerplaatsen, die haaks op het gebouw staan en bij de loods horen, zijn dan ook lastig te gebruiken.  Zelfs voor personenauto's. Zelf hebben ze ook extra parkeerruimte, maar die gebruiken ze niet. Kortom, gewoon even normaal parkeren, om hinder te voorkomen. Maar dat schijnt moeilijk te zijn.
Ik meldde me bij de buren. Een jongeman begon direct 'sorry!' te roepen, maar dat heb ik in voorgaande gevallen ook al gehoord. In een geval had iemand zelfs een fiets tegen onze overhead-deur geparkeerd. Waar zit je dan met je gedachte? De fiets viel naar binnen toen ik de deur van binnenuit opende. Al moet ik toegeven dat ik het nog erger meegemaakt heb. In Schoonhoven kregen de buren bezoek, dat op de fiets was. Mevrouw zette haar fiets tegen onze auto aan! Gek mens.
Ik heb tegenover de jongeman maar even de boze buurman uitgehangen. De voorgaande keren bleef ik vriendelijk lachen, maar dat heeft dus niet geholpen. Het excuus van de jongeman was : "Ik dacht dat jullie de hele dag weg zouden zijn." Ik heb hem maar even uit die droom geholpen en gezegd dat we in Dronten werken en op ad hoc basis heen en weer rijden. Hopelijk dacht hij niet : "Wat een chaoten!" Daarna bedankt ik hem alvast voor het verwijderen van de wagen. Zo, en nu maar afwachten of dit de laatste keer is geweest. Ik bedoel : wij houden keurig rekening met andere ondernemers. Dat kunnen zij toch zeker ook?