woensdag 28 november 2018

Glijmiddel in de camper

Vanmorgen heb ik in de bus een glijmiddel gelegd. Onder ons bed. Ho, ho, ik zal het even uitleggen.
Als we met de camper op stap gaan, gaat onze kleding in aparte bakken. De bakken hebben gezamenlijk een afmeting die bijna overeenkomt met de ruimte onder het bed. Tijdens de trip is ons bed een vast bed.
De bakken schuiven we dus onder het bed. Daar passen precies drie stuks, een dwars (tegen de achterportieren) en twee in de lengte. De bakken zijn opvouwbaar en hebben een nylon bekleding.
Gebleken is dat de bakken lastig glijden over de vloer onder het bed. En dus heb ik de vloer voorzien van wat laminaatstroken (ik heb twee verpakkingen helemaal nieuw gratis gescoord). Het was passen en meten. Een hele strook paste mooi, omdat de lengte overeenkomt met de breedte van het bed. Dus ik moest enkel een (leg)randje afzagen. Voor de laatste strook kon ik gelukkig het professionele gereedschap van onze zoon gebruiken : een zaagmachine met geleiding en een aansluiting voor de stofzuiger. Dus in de lengte zagen zonder stof te maken was een peulenschilletje. Het leggen viel ook mee. De glijbaan ligt als gegoten. De bakken kunnen nu gemakkelijk glijden. Aan de voorzijde, bij de koelkast, begint een stuk vloerbedekking. Daar komt nog een speciale aluminium strip, die dan ook als stootrandje gaat fungeren. Aan de achterzijde komt ook een stootrandje.