dinsdag 6 november 2018

Omdat het moet

Nieuwe gasmeter
Vandaag is toch een monteur van Liander gekomen om in de meterkast geheimzinnige dingen te doen. Omdat het moet. Hij heeft een paar oude apparaten vervangen door kleine witte kastjes. Meneer de Monteur vertelde mij, dat de oude meters de standen van het gasverbruik niet kon oppakken. "Ja en?", antwoordde ik, "hoe minder ze weten des te beter." Meneer lachte als een boer met kiespijn, want wij betalen zijn salaris.
Inmiddels was de oude gasmeter gesneuveld. Daarvoor in de plaats kwam een geheimzinnig wit kastje, dat wel voor meer ruimte in de meterkast zorgde. Maar of ie dat ook in onze financiën zal doen is nog maar de vraag. Ook aan de elektriciteitskant werd de meter vervangen. Ik heb geen van beide apparaten iets van een mini lens en/of microfoon kunnen ontdekken. Al zit er wel een raar oog op de elektriciteitsmeter. Ik plak er straks een stuk tape over. Je weet maar nooit. Tegenwoordig sjoemelt men met van alles en nog wat. Hoewel, in het grijze verleden gebeurde dat ook al.
Zo trouwde Jakob na zeven(!) jaar noeste arbeid niet Rachel, zoals overeengekomen met haar vader, maar met haar gesluierde zus Lea met de tedere ogen! Ja, ja. Over kamelenstreken gesproken. Je zou maar zo'n schoonfamilie hebben. Historisch gezien was dat toen al het moment om de boerka te verbieden en Arabieren te wantrouwen, zou je denken. Maar neen hoor, want wij zijn ook christelijk.
Nieuwe elektriciteitsmeter
In die tijd moest eerst de oudste dochter getrouwd het huis uit, vandaar. Volgens mij kwam zoiets ook in onze familie voor. Aan het eind van het huwelijksfeest kreeg Jakob als bonus alsnog zijn Rachel. Twee voor de prijs van een. Of je daar blij mee moet zijn..... Onze Lieve Heer bemoeide zich ook met dit geval van oplichting. Hij maakte Lea vruchtbaar, omdat iedereen de pest aan haar had en Rachel niet.
Ik ben benieuwd welke aap Liander straks voor ons uit de mouw tovert.