dinsdag 20 november 2018

Komt goed, mevrouwtje

Met de spierpijn viel het reuze mee. Vreemd genoeg had ik het gisteren na thuiskomst koud. Ik ben rond 21.00 uur in bed gekropen aan de kant waar de e-deken ligt. Daar lukte het mijn lijf weer op temperatuur te komen. Even was ik bang een kou gevat te hebben. De volgende ochtend voelde ik me weer helemaal fit en was zodoende weer in mijn oude doen en laten.
Ik ben met de camper naar de loods gereden. Ik had nog een uur de tijd voordat ik weer als assistent / gezelschap op pad ging met de installateur. Ook dat uurtje heb ik nuttig besteed. Ik heb de drie roesplekjes aangepakt. Van de beide deurgrepen hoefde ik slechts één boutje los te draaien. Daarna kon ik de greep wat naar buiten trekken, zodat ik bij het stukje roestige rand kon komen. Dat heb ik eerst ontdaan van roest en vervolgens met een kwastje met een roestomvormer, Noverox behandeld. Ook het plekje onder de rail van de schuifdeur heb ik op die manier gedaan. Het uurtje was bijna verstreken. Terwijl wij op pad gingen, kon de Noverox in alle rust en stilte zijn werk doen.
De werkzaamheden bij de klant verliepen voortvarend en in een leuke sfeer. Mevrouw was erg te spreken over de klantgerichtheid van onze zoon. Luisteren, meedenken, vragen stellen en vertellen wat ie gaat doen. Ze vertelde dat ze andere situaties had meegemaakt. Zo was er een tijdje geleden een aantal monteurs bezig met het installeren van de frituurovens. Ze wilde ze heel graag op een bepaalde, voor haar bekende, manier aangesloten zien. Als voorbeeld gold de oude situatie. Het viel haar op, dat niemand vooraf even naar de oude situatie kwam kijken. Toen de technici begonnen met het werk, herinnerde ze hen nogmaals aan haar wens. Ze werd door een van hen weggestuurd met : "Komt goed, mevrouwtje. Ga maar lekker koffie drinken." Niet alleen het afpoeieren, maar voor al het woord 'mevrouwtje' viel bij haar verkeerd. "Dat vond ik kleinerend overkomen", zei ze, "ik ben geen kind!" Daar bleef het niet bij. De installatie bleek later toch op een andere manier gedaan, tot groot ongenoegen van de klant. "Dat bedrijf komt er hier niet meer in!", zei ze kortaf.
Voor de lunch werden we beiden verwend met een mega hamburger. We ontploften bijna en moesten nog wat werk verrichten. Ik kon als gezelschap natuurlijk niet daar languit op een bank gaan liggen uitbuiken.
En dus kwam het werk op tijd en naar volle tevredenheid van mevrouw af. Ondanks het pendelen tussen de werkbus en de werklocatie in een koude wind bleef ik dit keer op temperatuur.