woensdag 28 november 2018

Een nummertje gemaakt

Ja, dat heb ik ook nog gedaan vandaag. Ik heb zo'n mooie, metalen tamponeer- (ik blijf het een raar woord vinden)setje liggen met letters en cijfers. Dat wordt heel soms gebruikt. In de meeste gevallen heb ik ze op kliko's gebruikt. Het geeft een mooi resultaat. Ik heb hier in de buurt op verzoek menig nummertje gemaakt. Of beter : gespoten. Ik gebruik geen potje verf en een tamponeerkwast, maar gewoon een spuitbusje. De sjablonen plak ik met breed doorzichtige tape op de gewenste plek. Dan eerst de bus goed schudden en dan maar spuiten.
Eerder heb ik ons huisnummer op een plaatje trespa gespoten en op een tuinkist de letters NL, omdat die box soms op de fietsendrager vervoert wordt. Voor de rest zoals gezegd op kliko's. Niet alleen op die van ons, ook op die van anderen. Het scheelt gezoek op straat en een leesbril om het standaard kleine etiketje met adres te kunnen lezen. Als ie er nog op zit, want die verdwijnen ook na verloop van tijd. Zoals op de kliko van nummer 36.
Overigens heeft zo'n groot nummer ook een extra voordeel : iedereen kan zien wie zijn kliko te lang of te vroeg langs de straat plaatst.