dinsdag 1 april 2014

The American Dream: “Bigger, Stronger, Faster”

Ingezonden n.a.v. Een erectie op de BMW :

Ja hoor!, wéér zo'n zo'n 'broodje aap verhaal' uit het land van de z.g. onbegrensde mogelijkheden. Dat bewijst deze mafkees maar weer eens met zijn gejammer over een zeer opmerkelijk probleem, dat hij toeschrijft aan zijn motorfiets maar waarschijnlijk zelf heeft veroorzaakt. Met een z.g. 'brandstofpil' in de tank zijn de prestaties van een motor te verhogen maar wat gebeurt er als je er een verkeerd soort pil in gooit? Wat dan!? En dan meteen maar een rechtszaak aanspannen tegen een fabrikant? Raar eigenlijk, die reactie, want vaak wordt in dat land gestreefd naar “Bigger, Stronger, Faster, en "The Sky is the Limit" en menig Amerikaan zou in zijn geval zo trots zijn, als een hond met zeven ........., of een ááp met zeven staarten? Ja, ja, wél stoer doen maar bij het minste geringste een rechtszaak beginnen over van alles en nog wat.
 “Big, Bigger, Biggest”
Dit doet mij weer eens denken aan een gedateerde grap over een Amerikaanse farmer die stond op te scheppen tegen een Nederlandse boer, over de grootte van zijn land; ,,Als ik de gewassen op al mijn akkers wil controleren, en ik vertrek op maandagmorgen van huis, dan ben ik pas woensdagmiddag weer terug". De Nederlander antwoordde, met nuchtere ironie; ,,Ja, heel vervelend, zo'n rot auto heb ik ook eens gehad".

“Hot, Hotter, Hottest”
Nóg een voorbeeld van het toppunt van dommigheid: een 'bijdehante' Amerikaanse troel, die een natgeregende kat in de magnetron had gezet om het beest even snel te drogen, stapte naar de rechter toen het arme dier deze be(mis)handeling niet overleefde. Mevrouw beriep zich op de onvolledige gebruiksaanwijzing van de magnetron. Daar stond n.l. niet in dat een kat niet in een magnetron mag worden geplaatst.

" I Have a Dream"?
Nou, droom dan nog maar even door want de Di-erectie van BMW stelt zich niet aansprakelijk. Logisch toch? Welk, zichzelf respecterende motorfabrikant wil nou dat er zo'n L....... van een vent, nee!, nee!, ik bedoel Lummel! op een van haar fraaie motoren rondrijdt?!
De 'yankende' Yank zou ik, ondanks zijn ongemak, willen adviseren: : wél blijven zwaaien hé?, ........ met je hand!”.