dinsdag 1 april 2014

Geen tijd

Voor even weer helemaal schoon
Of geen prioriteit? Dat kan natuurlijk ook. Het zal sommigen in de wijk wel opgevallen zijn, maar ik heb de laatste tijd nauwelijks tijd om mijn zwerfvuilronde te doen. Het is gelukkig niet overal te zien, omdat er blijkbaar meer mensen begaan zijn met een schone leefomgeving. Waarvoor mijn dank.
Ik heb de afgelopen week goed nieuws te horen gekregen. Het stuk groen langs het speelterrein heeft een flinke opruimbeurt gekregen. Nu nog het geregeld bijhouden, want de boel vervuild daar zeer snel.
Ook op de OBS De Sluis praat men over een schonere omgeving. Ik hoop dat het niet alleen bij praten blijft. Een keer in de week een kwartiertje rond de school, zou al heel wat zijn. En als het eenmaal schoon is, kan men ook de parkeerplaats tegenover de school erbij betrekken. Daar gooien de kinders (of zijn het ouders?) ook veel verpakkingen op de grond.
Ik zag ook dat onlangs een groepje mannen bezig waren met het opruimen van zwerfvuil. Vooral de parkeerplaats bij de flat aan het Bovenwater ziet er weer mooi schoon uit. Maar ik weet dat het vaak voor even is.
Natuurlijk gaat mijn dank uit naar hen, die mij gedurende de afgelopen jaren moreel en materieel gesteund hebben. En tegen hen die opzettelijk rommel op straat gooien zeg ik : beterschap!
Tot mijn vertrek zal ik soms nog wat doen, maar dat zal mondjesmaat zijn. Ik hoop dat het gemis zal leiden tot initiatieven van andere bewoners. Er is nog genoeg te doen. Succes! En mocht er nog behoefte zijn aan grijpers en zakhouders : nu kan het nog. Het restant zal ik bij het wijkgebouw afgeven.