donderdag 10 april 2014

Pesten op school

Helaas komt het nog al te vaak voor. En helaas doen docenten en ouders daar nog veel te weinig tegen. Gelukkig is er een tv programma, dat met verborgen camera's te werk gaat. Logisch, want als RTL vooraf zou aankondigen dat opnames gemaakt gaan worden, dan gedraagt de notoire pesters zich opeens poeslief. En ja hoor, daar komt het Hollandse gepamper weer om de hoek kijken.
Het is zo zielig voor de pestkoppen in beeld te komen en meer van dat geleuter over privacy. Ook al zijn hun koppen onherkenbaar gemaakt. Iedereen weet immers wie het is/zijn? En dat is het dus, wat mij bevreemdt en verontrust. Iedereen weet wie het zijn, maar niemand doet er iets aan. En raad eens welke ouders het hardst lopen te klagen? Juist, die van die notoire pestkoppen. En wat zegt een quasi deskundige? Die pestkoppen lopen zodoende erg veel schade op. Hahahaha! En die slachtoffertjes dan? O sorry, die niet. Die hebben geen leven meer. Die plegen zelfmoord.
En dan zijn er ook scholen die hun naam liever niet verbonden zien worden met deze nare verschijnselen. Die doen liever alsof er niets aan de hand is. Daar heeft men wel een paar slachtoffers voor over.
Er zijn pestkoppen die al een ris scholen achter zich hebben. Maar niemand komt op het idee hen naar een speciale school te sturen. Ze zijn leerplichtig, dus wat let je? Een soort bootcamp, waar ze iets anders wordt geleerd. Iets op het gebied van respect, fatsoen, psychisch leed, omgaan met zelfbeheersing enz. Lijkt me ook een goede school voor hun ouders.