zaterdag 12 april 2014

SV Lelystad B4 verslaat ASVD B3

Fraaie openingstreffer van SVL : 0-1

Treffer nummer 4
Vrije trap : 1-1
Toevallig zag ik een aankondiging van de wedstrijd van de B4 van SV Lelystad 67 tegen ASV Dronten B3. Het was een uitwedstrijd van het behoorlijk succesvolle team van SVL. Ik besloot een kijkje te gaan nemen.
In een zonovergoten, en toch leeg ASV Dronten stadion betraden beide teams het hoofdveld, waar tegenwoordig kunstgras ligt.
SVL speelde van meet af aan op de helft van ASVD en opende de score na ruim 20 minuten 0-1. Maar de vreugde was van korte duur. Op een vrije trap net buiten de 16 had keeper Frank geen antwoord. Na rust moest Frank nog een paar keer in actie komen om meer tegendoelpunten te voorkomen.
Na een kleine 10 minuten nam ASVD een 2-1 voorsprong na matig ingrijpen in de SVL defensie. Maar ASVD genoot slechte drie minuten van de voorsprong, omdat SVL de stand weer gelijk trok.
Daarna wist de goed en verzorgd spelend SVL de wedstrijd naar zich toe te trekken door nog twee keer de ASVD doelman te passeren. Beide goals waren een cadeautje van de Drontense defensie, die nogal knullig verdedigde. Neemt niet weg dat de B4 van SVL dik verdiend met drie punten het veld verliet.
Wat me opviel was toch wel de linksbuiten van SVL. Die jongeman had volgens mij sinds woensdag niet geslapen. Totaal geen energie, zo leek het.