woensdag 2 april 2014

Miss Bumperklever

Het is woensdag 1 april rond 4 uur in de middag.
Rijdend op de Dronterweg richting Lelystad zie ik een wit busje in mijn spiegels aankomen. De chauffeur neemt haar rijpositie vlak achter mij in. Op dat moment rijden wij ruim 80km/uur. Bij de verkeerslichten gaan we rechtsaf, richting de Runderweg. Bij het nemen van de bocht lijkt het erop alsof Miss Bumperklever aan onze trekhaak wil gaan hangen. Ook in de volgende bocht weer het zelfde liedje. Voor mij reed een groene personenauto met een aanzienlijk lagere snelheid. Op de Runderweg haald ik die in, maar Miss B. wilde eigenlijk voor haar beurt gaan. Ondanks mijn tijdig richting aangeven.
Na de inhaalmanoeuvre volgde er nog een. Ze haalde mij in, want ruim 80 was niet snel genoeg. "Hè hè, die ben ik kwijt", dacht ik enigszins opgelucht.
Van het zelfde vervoersbedrijf zie ik helaas meer chauffeurs die lak hebben aan de verkeersregels. Moeten zij weten, zolang ze mij maar niet lastigvallen. Maar mocht ik vervoer nodig hebben, dan zal ik omwille van mijn veiligheid en die van anderen zeker geen beroep doen op dat bedrijf. Zo is het dan ook weer.