zaterdag 19 april 2014

Een moderne AOW'er

Het is dan toch eindelijk gelukt : ik heb mijn eerste pensioenuitkering gekregen! Wat een gedoe was dat zeg. Ik begon eind oktober 2013 met het regelen ervan.  Ik realiseer me dat ik in een nieuwe levensfase ben terechtgekomen. Die van AOW'er. Die term riep bij mij nog tot voor kort erg ouwelijke beelden op. Grijs haar (klopt), rollator (klopt niet), geraniums (klopt niet), bankzitter (klopt niet) en betutteld worden door jongere mensen (klopt niet).
Eerlijk gezegd heb ik niet het gevoel dat ik AOW en pensioen gerechtigd ben geworden. Ik houd er maar op dat ik gewoon een paar uitkeringen heb. Net als een wajong'er. Ik moet wel een groot deel van mijn leven herinrichten. Een nieuwe start maken. En daar hoort ook een goed gereinigd gebit bij. Het viel reuze mee bij de mondhygiënist. Ik zei hem dat hij mijn eerste mondhygiënist is. Ik ben altijd twee keer per jaar naar de tandarts geweest en ik merkte gaandeweg dat daar ook minder goede of minder kritische bij waren. Dat heeft me wel een paar kiezen gekost. Waarschijnlijk werkten ook zij nog aan het oude beeld van de AOW'er : een prothese.
Hoe dan ook deze AOW'er is nog wel in voor een parachutesprong of een bungee-jump. Ondanks zijn hoogte vrees. Hahaha! Dus voorlopig geen Bingo en klaverjasavonden. En helemaal geen line dancing voor deze ouwe! Ik ga op deze Stille Zaterdag de CBX  maar weer eens laten brullen. Ride on, Roll on :