zondag 20 april 2014

Friet in Flevoland

Volgens de Friettest van het AD is de lekkerste friet in Almere te koop. En wel bij de snackbar Het Vlaams Friethuis. Ze kreeg het cijfer 9,5 met uitmuntend als beoordeling.
In Lelystad heeft het panel de friet op het Palazzo getest. Eetgelegenheid Anytime kreeg een bijna voldoende : 5,5. De beoordeling was  Onvoldoende. De toelichting :  "Hoe ze het voor elkaar krijgen blijft een raadsel, maar ook deze friet smaakt naar karton. Muf en melig. Tip: ga vergelijkenderwijs proeven en kijk dan nog eens naar eigen product."
Maar het kan nog slechter volgens de panelleden. Zoals in Emmeloord bij Bikbar Wittesteijn. Beoordeling : Zeer slecht, oneetbaar.  Het cijfer werd : 1,5 met als toelichting : " Per ongeluk de papiercontainer in de frituur geleegd? Dit is geen friet, het zijn kartonstokken. Muf, slap en melig. Ook een verkooppunt waar de tand des tijds erge honger had."
Fritesproducent Aviko kwam er in veel gevallen niet zo best vanaf. Lijkt me niet bepaald leuk voor deze producent.
Dus voor de lekkerste frieten moet men in Almere zijn.
In Leiden staat Friet Enzo aan de Korevaarstraat zeer hoog genoteerd met het cijfer 9,5. Commentaar : "Vol van smaak en krokant. Voortreffelijke friet. Dit adres blijft een aanrader, alhoewel niet iedereen geporteerd zal zijn van het bakken in ossewit. Maar wel erg lekker."