donderdag 17 april 2014

Patatje oorlog -5-

Het verwijderde bericht
De gemeente Dronten heeft het bericht op haar website over Frank Patat verwijderd. Ik vond het geen goede zaak dat de gemeente deze publicatie deed. De plaatsing gaf aan dat er meer was/is dan een louter zakelijk conflict. Het bericht riekt erg naar 'spelen op de man'. Ik ben bang dat de plaatsing ervan niet in het voordeel van de gemeente zal zijn in de rechtszaak.  Ik heb geleerd dat het niet de persoon maar zijn handelen is waar je problemen mee kunt hebben. En dat een lastige klant iemand is die met je meedenkt en iets van je wilt.
Ik geef toe, sommigen kunnen zeer bot overkomen. Maar daar moet je als contactpersoon op berekend zijn. Je weet wel : eerst de klant laten uitrazen en dan alsnog vriendelijk te woord staan en hem helpen met een goede oplossing. Eerlijk gezegd stuur ik liever zo'n botterik naar een cursus of therapie. Maar ja, meestal had en heb ik het niet voor het zeggen.
Uitgaande van het feit dat ambtenaren een dienstverlenende functie hebben, is het mij helaas vaak opgevallen dat het nogal eens schort aan de juiste vaardigheden. Dan neemt de ambtenaar opeens een houding aan van iemand met een machtspositie. Wel raar als je zelf meebetaalt aan zijn salaris en dan zo benaderd wordt. Gelukkig is het lang geleden, dat ik zelf zo benaderd werd.