vrijdag 18 april 2014

Goede Vrijdag

Ising's Goede Vrijdag
De regering wil immigranten die geen goed Nederlands spreken korten op hun uitkering. Het werd tijd. Zelf zou ik een flinke stap verder willen gaan. Ik zou graag iedereen (dus ook Nederlanders) willen korten of extra belasten, die geen goed Nederlands spreekt of schrijft en/of achterblijft in diens algemene ontwikkeling.
Vandaag is het Goede Vrijdag. Veel mensen kennen niet de betekenis van deze christelijke dag : "Ik zou het niet weten".  En anders doen ze er een gooi naar : "Toen is God geboren" of "toen liep iemand op het water". Voor de rest is het (soms) een vrije dag. En dus met recht een Goede Vrijdag. Of ze je wilt een lang weekend.
Het is vandaag Goede Vrijdag. Ik ga vanmiddag naar de tandarts. Een andere lijdensweg dan die Onze Lieve Heer heeft bewandeld. Ik mag in een stoel liggen en eventueel een verdoving krijgen. Jezus werd zonder verdoving aan een kruis gespijkerd. Dat diende een aanzienlijk hoger doel. Bij mij gaat het om tandsteen. Bij Hem om de mensheid. Iedereen dus. Ik wens iedereen een Goede Vrijdag!