zaterdag 12 april 2014

Nog steeds werken met XP?

Het verbaast me eerlijk gezegd niet dat nog veel organisaties met Windows XP werken. Vaak is daar sprake van een laag ICT bewustzijn in combinatie met een gebrek aan visie. Gedurende mijn loopbaan was het de gewoonte om aankondigingen van komende, ingrijpende veranderingen direct in te plannen. Meestal leidden die tot een bijstelling van het informatieplan. Op die manier kwam het veranderingsproject op tijd aan bod om gerealiseerd te worden.
Een project met als doel het vervangen van Windows XP zou in dit geval al eind 2012 gereed moeten zijn geweest. Zo creëert men nog ruimte tot de deadline van april 2014 voor mogelijk onvoorziene zaken. Ik ben vooral geschrokken (en toch ook weer niet) dat veel overheidsinstanties nalatig zijn geweest. Daar gaat men vaak met zeer vertrouwelijke informatie om. Normaal gesproken zouden juist dat soort organisaties dergelijke veranderingen een stap voor moeten zijn.
Ik heb zelf na mijn desktop ook mijn laptop van Windows 7 voorzien. Een tijdrovende bezigheid, maar nu is ie klaar voor de komende vakantieperiode.