maandag 21 april 2014

PEC Zwolle! -2-

Het verbaasde mij dat na de rust ook Van Rhijn weer de groene zoden mocht betreden. Na de vele fouten had ik verwacht dat hij gewisseld zou worden. De tweede helft begon goed voor de Zwollenaren en slecht voor Ajax en weer Van Rhijn. Het geklungel achterin bij de Amsterdammers ging ook na de rust voort, met gevolg dat PEC zeer snel de score opvoerde naar 5-1!
De Amsterdammers hadden nog geluk, want de Ajax verdediging (ik zal de naam van Van Rhijn in deze maar niet meer noemen) bood nog drie kadootjes aan, die door de Zwollenaren niet werden omgezet in treffers. En Ajax? Het bleef volharden in het trage spel met heel veel ballen achteruit en niet de intelligentie om het over een andere boeg te gooien. Maar ik heb van deze finale erg genoten. Het was wederom het bewijs dat het aantrekkelijke, gewone rechttoe rechtaan voetbal het wint van quasi hogeschoolvoetbal. Het viel me mee dat dit keer trainer De Boer zei dat Ajax zeer slecht had gepresteerd. Na al die andere wedstrijden van hetzelfde niveau hield hij vol, dat zijn jongens wel goed gespeeld hadden. Ik vond dat erg vreemd, omdat de trainer tijdens al die wedstrijden zich rot stond te ergeren langs de lijn.
De mannen van PEC hebben er hard voor gewerkt. Iets wat ik van de Ajax elf niet kan zeggen.  Ron Jans heeft laten zien, dat hij het spel van Ajax door en door kent.  Het is treurig gesteld met het Nederlands voetbal. Dat een club als Ajax bovenaan staat in de competitie is typerend voor het zeer matige niveau.