donderdag 10 april 2014

Patatje oorlog -4-

Interessant om zo'n rechtszaak tussen de gemeente Dronten en patatbakker Frank van Flierenburg via het nieuws te volgen. Dit keer is er niets te lezen op de website van Dronten. Maar dat komt waarschijnlijk omdat de burgemeester, Aat de Jonge, nogal onhandig is bezig geweest. Meneer De Jonge ging op een politiebureau(!) met een of andere politie-bobo en Frank Patat praten over zijn vergunning. Een erg uitzonderlijk gebeuren lijk me. Of is Frank zijn leven niet meer zeker in het stadhuis? De gemeentelijke ambtenaren hebben zich als ware terriërs vastgebeten in de patatbakker en lijken hem niet meer te willen loslaten. Hoe dan ook. Waar gaat het over?
Los van alle emoties : Over een 'lastige, patabakkende inwoner' die iets van de gemeente wil. Een vergunning met een aantrekkelijke standplaats voor onbepaalde tijd. Tot voor kort moest Frank telkens weer verkassen van de ene soms miezerige plek naar de ander. Was dat soms om hem te pesten? Want Frank is een lastpak. Of ontbreekt het de betrokken ambtenaren aan lange termijn denken?
En wat zijn hennepplantage betreft : er zijn meer overtreders die dagelijks het ondernemerschap uitoefenen. Sommigen hebben zelfs coffeeshops hier in de polder. Dus kom op zeg, neem wat afstand van elkaar en geeft Frank een fatsoenlijke plek voor onbepaalde tijd. That's all folks!