zondag 20 april 2014

Eerste Paasdag


Het is mooi weer. Een lekker warme zon en een stevige bries. Tijd om weer eens op de motor te stappen. Dit keer stuurde ik de CBX richting Kampen, waar de Sail Kampen 2014 wordt gehouden. Het betreft een tweejaarlijks evenement met Pasen, waar echt tienduizenden op af komen.  Vergeleken met dit evenement vormen de Bataviahaven-dagen een oase van rust.
Hoewel ik op de motor was, heb ik eenmaal in Kampen besloten niet nog meer drukte op te zoeken. Want druk was het zeker. Ik hoorde iemand over meer dan 60.000 bezoekers! Het verkeer werd al buiten de stad geregeld door verkeersregelaars. Noodgedwongen kijkend naar de mannen en vrouwen in hun gele hesjes, kan ik me voorstellen dat soms iemand met haast in de stress zal schieten. Van sommige regelaars zou je denken dat ze wat afwezig zijn. Met name op kruispunten waar verkeerslichten nog in werking zijn. Zo stond ik twee keer voor rood te wachten, omdat bij groenlicht de boel tegengehouden werd. Ik was in de veronderstelling dat we door mochten rijden bij rood. Nee dus. Gelukkig werden de regelaars na het tweede rode licht op tijd wakker. Niet alleen vanwege het vele getoeter, maar ook het beeld van een erg lange rij wachtenden.
In Kampen maakte ik rechtsomkeer en besloot over de Ketelmeerdijk terug te toeren. Bij de Roggebotsluis stond de boel weer stil. Dit keer omdat de brug open was. Maar op de motor kon ik redelijk vooraan staan, omdat er altijd wel automobilisten zijn die flink wat ruimte laten tussen hen en de voorligger.
Toen de slagbomen weer omhoog stonden en het rode licht gedoofd was, stuurde ik de motor rechtsaf de Vossemeerdijk op. Daar ben ik na een paar kilometer even gestopt om uit te waaien.  Na Ketelhaven verandert de naam van de dijk in Ketelmeerdijk, die richting de Ketelbrug loopt. Maar zover wilde ik het niet laten komen. Bij Ketelhaven koos ik voor de richting Dronten waar ik op de N307 terechtkwam, richting huis.