donderdag 2 maart 2023

De Rechtspraak

Niet alleen de democratie, ook de rechtspraak kent verschillende varianten. Ze is verdeeld in de rechtspraak voor de armen / de gewone mensen, de rijken en de overheden. De armen zijn vaak het slachtoffer van de basic rechtsspraak. Ze zijn vaak gewoon de klos.
Hoe het met de rijken zit, is al diverse keren aangetoond. Zoals de rechtszaak van O.J Simpson en de manier waarop met de (met miljoenen dollars) frauderende pedofiel Jeffrey Epstein en zijn vriendjes prins Andrew, Bill Gates, Bill Clinton enz. en de zoon van president Joe Biden, Hunter, wordt omgegaan. Er zijn er meer, zoals de miljardairs die zich telkens weer weten vrij te kopen en grote bedrijven. Vanuit dat niveau worden slachtoffers ook gechanteerd en bedreigd. Zelfs met de dood. Naar zeggen zijn er ook mensen omgebracht. Het zou mij niets verbazen.
Deze rijke mensen zien kans om pardoes van verdachtenlijsten te verdwijnen. Dankzij hun geld. Zo beschikt de FBI over de beelden waarop hooggeplaatsten en rijken staan afgebeeld met jonge meisjes. Maar de FBI weigert deze beelden vrij te geven, hetgeen logisch is. Op die beelden staan mensen die zich op wereldniveau bewegen, zoals mensen uit het Witte Huis (Clinton en Trump) en Buckingham Palace. Tja, die blijven sowieso buitenschot. Gates smijt er ook een paar miljoen tegenaan en zie de rechtspraak past zich geheel naar hen/hem aan.
De overheid kent ook een aparte vorm. Die heeft te maken met 'de langste adem hebben' (of wachten totdat de eisers overleden zijn) en om wie het gaat. Zo maakt Sigrid Kaag veel ophef over fakkels en voelt zich dodelijk bedreigd (ze bevestigt daarmee toch een heks te zijn 😅), maar aan de bedreigingen aan het adres van Wilders, Baudet en in het verleden Fortuyn heeft zij geen boodschap. De overheden hanteren ook amnesie, het zwarte viltstift en de papiervernietiger binnen de rechtspraak. Met geld en macht is dus ook de rechtspraak te koop.
Dat Vrouwe Justitia met een blinddoek staat is dus te verklaren. De balans in haar handen slaat naar de verkeerde kant uit. Of wordt daarmee eerst het gewicht aan goud / geld afgewogen?