maandag 1 maart 2021

Uit het nieuws

Het is al weer maart geworden. De tijd vliegt en ik vlieg mee. Ik las vanmorgen weer zo'n bericht op teletekst, dat ik al veel eerder verwacht zou hebben. Het ging over het toegenomen aantal mensen, dat in de bijstand is gekomen. Dat bericht had ik als aanvulling op een eerder bericht. Toen werd vrolijk gemeld, dat het aantal werklozen was afgenomen. Een WW-uitkering krijgen mensen maar tijdelijk. Daarna gaan ze in de bijstand. Andere WW'ers gaan als zzp'er aan de slag. Dus het aantal werklozen loopt niet zozeer terug, ze verspreiden zich naar andere 'potten'. Het aantal werkloze startende zzp'ers is ook groot. Kortom, goochelen met cijfers. Daar doet de NOS ook aan mee, door zaken uit elkaar te trekken zoals de overheid dat graag ziet.
Overigens is onze hele economie zwaar getroffen door het zwaar overtrokken coronabeleid. Dus het aantal werklozen zal enkel toenemen, net zoals het aantal mensen dat een beroep moet doen op de voedselbanken. Dat aantal groeit dermate hard, dat zelfs het Rode Kruis te hulp moet schieten. Dat alles is te wijten aan het beleid van Rutte c.s. die ik me enkel zal herinneren van de enorme economische kaalslag en afbrak van de zorg. Straks moeten de burgers nog meer inleveren (de overheid gaat bezuinigen) om met nog minder weer uit het dal te zien komen. Gelukkig vliegt de KLM vanwege de miljarden aan belastinggelden dan nog wel, ook al wordt vliegen vanwege het milieu sterk afgeraden. Ik ben geen econoom, dus snap ik dit allemaal niet zo goed. Domme ik zou een deel van de vloot in de verkoop gedaan hebben.
Het nieuws meldt ook de conclusie na een verkiezingsdebat. Mark Rutte is als 'ongeloofwaardig' betiteld. Men doelt op de vele leugens die Rutte verspreidt. Dus waarom niet gewoon het woord 'leugenaar' gebruiken?
Amerika en de EU proberen met alle middelen de aanleg en het gebruik van de gasleiding van Rusland naar Duitsland te saboteren. Wat dat betreft ben ik wel blij met de houding van Angela Merkel, die de dreigementen naast zich neerlegt. Dat zouden meer landen moeten doen : verzet tegen chantage.