donderdag 25 maart 2021

Een pakketje

Ja hoor, Ollongren weer in beeld. En hoe! Wat een enorme blunder. Net Rutte toen ie na een toespraak over o.a. de 1,5 meter en het handen schudden, enthousiast de hand schudde van Van Dissel. En al die anderen ministers en staats secretarissen die zich niet aan de regels houden. Wat een volk.
"Wat een volk!", dat zei de pakketbezorger vandaag tegen mij ook. Hij had aangebeld met de vraag of ik een pakketje voor een buurtbewoner wilde aannemen. Die is vandaag met vakantie gegaan. Nee, niet naar Rhodos. De bezorger was blij met mijn 'Ja'. Ik zeg niet altijd Ja, want er wonen hier ook minder populaire figuren. En ik wil niet het risico lopen een voor hen bedoeld bompakketje in huis te halen. Ons bent voorzichtig!
Ik was overigens niet op de hoogte van de komst van het pakketje. De bezorger uitte zijn ergernis en zei boos : "Spullen betellen en niet thuisblijven! Daar heb ik zo'n rothekel aan!" Ik heb alle begrip voor de jongeman. Blijf thuis als je iets besteld hebt!
Maar ja, er zijn ook veel mensen die spullen bestellen in AziĆ«. Ze denken die hier te kopen, maar die zogenaamde Nederlandse websites doen aan bemiddeling. Soms gaat het om iets van nog geen €5,- dat geheel gratis uit China wordt toegestuurd. Het zal niet de eerste keer zijn dat de besteller na ontvangst roept : "O ja, dat heb ik ooit een keer ergens besteld!" Want zo goed hebben sommige mensen het. Of is het een kwestie van koopziek zijn?