woensdag 31 maart 2021

Opvallend

Na een lange tijd van stilte rond het onderzoek van de WHO in Wuhan, lees ik vanmorgen dat de gezondheidsorganisatie nader onderzoek gaat doen. Geen secties op vleermuizen en/of andere dieren die daar op de markt te koop liggen, maar naar het daar gevestigde laboratorium. Men vraagt zich of het virus soms daar 'weggelekt' is. Huh?! Ben ik weer een jaar terug in de tijd? Toen werd al geopperd dat het virus een door mensen ontwikkeld product is, dat o.a. ook in het lab in Wuhan aanwezig is. Maar toen werden de mensen die dat opperden af geserveerd als zijnde complotdenkers, wappies.
In Duitsland mogen alleen 60 plussers gevaccineerd worden met het AstraZeneca middel. Men geeft openlijk toe, dat het middel bloedproppen in de hersenen kan veroorzaken. Oudere Duitsers hebben blijkbaar geen hersenen meer. Of heeft men het AstraZeneca middel dusdanig geprogrammeerd dat het alleen in die grijze massa de grijze massa niet (meer) aanvalt? Volgens Nederlandse deskundigen is de Duitse ingreep onzin. Het zou fijn zijn, indien deskundigen over dit medicijn op één lijn zouden zitten. Dat zou namelijk vertrouwen kunnen scheppen en de animo voor dit middel kunnen vergroten.
Meneer Van Haga waagde zich gisteren in het hol van de linkse leeuw. Ondanks het drammerige gespartel van presentator Tijs v.d. Brink hield Van Haga zich mooi staande. De domste reactie die ik op zijn visie (ik ben gezond en laat me niet vaccineren) hoorde was : "Als u zich niet laat vaccineren blijft de economie op slot!" De domheid ten top. Was Van Haga maar zo machtig, dan kwam de economie gisteravond weer opgang.
Ik las ook dat ongeveer 20% van de bloeddonoren antistoffen heeft. Weer zo'n niets zeggend bericht. Want hoe staat het met de overige 80%? Hebben zij allen corona gehad? Hoeveel waren immuun? En is er iets te zeggen over de resultaten in relatie tot de bloedgroep? Het zal wel weer zo'n 'iedereen vaccineren' bericht zijn.