zaterdag 20 maart 2021

Medisch gezeur

Een arts die zijn patiënten andere medicijnen tegen Corona voorschrijft dan het vaccin, wordt door de inspectie op de vingers getikt. Logisch, want iedereen moet en zal het AstraZeneca vaccin geïnjecteerd krijgen. In Duitsland is een voormalig minister van justitie beschuldigd van fraude. Hij heeft aan de mondkapjes ruim 1,2 miljoen euro overgehouden. Dankzij een speciale constructie.
Als patiënt mag ik toch hopelijk zelf bepalen hoe ik met mijn gezondheid wil omgaan? Waarom mag ik wel vrijelijk paracetamol, 'antigripine', vitamine C en al die andere middelen slikken tegen griep? Om over placebo's, alternatieve geneeswijze en medicijnmannen en -vrouwen  maar te zwijgen. Leeft Jomanda trouwens nog?
Ik begrijp best wel, dat een bepaald medicijn goedgekeurd is voor gebruik vanwege een bepaalde verschijnselen. Maar als het ook tegen andere helpt, waarom niet? Als vrouwen een paracetamol tussen de knieën geklemd houden, hebben ze de anticonceptiepil of een condoom ook niet nodig. En ja, soms gebruik ik de knijptang om ergens een paar klappen op de geven. Erg hoor!