dinsdag 23 maart 2021

Geheimzinnig gedoe

Gmail kampt met een flinke storing. Bijna 90% van de problemen heeft te maken met het inloggen. Gelukkig gebruik ik mijn laptop en geen slimme telefoon. Haha!
Als ik trouwens via Google op zoek ga naar ander nieuws, dan komt het geregeld voor dat ik eerst een waslijst van suggesties krijg voorgeschoteld, die juist het tegenovergestelde inhouden.
Zelfs wanneer ik heel gericht zoek door een naam van de persoon, in dit geval een arts of een viroloog, intoets. Het zijn dan geen betaalde websites e.d., die vaak bovenaan staan, maar andere data. Mag ik dergelijke informatie van Google niet vinden en/of lezen?
Als ik op zoek ben naar klachten over andere producten, dan krijg ik die wel de data direct te zien. Maar zodra het over covid, corona en/of vaccins gaat, begint Google zich anders gedragen. Dan komt het met louter data die bijna propaganda of zeer commercieel is. Een soortgelijke situatie kom ik in YouTube tegen. Oké, het is allemaal één pot nat. Maar toch.
Wat de vaccins betreft, ik mag toch wel hopen dat mijn huisarts mij vooraf goed voorlicht over de zogenaamde vaccins en dat ik zelf een voor mij verantwoorde keus mag maken. Vooralsnog staat het vaccin van Jansen bij mij voorop. Maar nu nog de informatie. Voorheen moest ik verplicht luisteren naar de apothekersassistente die mij dan voorlas uit een bijsluiter. Ik moest overigens voor het voorlezen wel betalen. Nu er sprake is van nieuwe vaccins, verwacht ik weer een stuk objectieve voorlichting. Als ik daarnaar zelf moet gaan vragen, weet ik weer hoe laat het is. Ik bedoel : het is toch mijn lijf en mijn gezondheid en niet die van mijn huisarts, een gesjeesde schoolmeester en/of een malafide farmaceut.