donderdag 25 maart 2021

Overbelicht en onderbelicht

Jammer dat men zo'n ophef maakt en angst aanjaagt vanwege het coronavirus. Gevaarlijk? Dat zal best wel. Maar zijn de mensen helemaal vergeten hoeveel mensen dagelijks sterven vanwege de honger? Hoeveel mensen dagelijks zelfmoord plegen? Hoeveel mensen sterven aan andere dodelijke(r) ziektes en vormen van verslaving? Dat zijn pas echte pandemieƫn. Maar daar maken weinigen zich druk over. Reageerde men daar ook maar zo heftig op. Dan zou de wereld er een stuk beter uitzien.
Om die reden relativeer ik over al die coronamaatregelen, nare berichten. Niemand schijnt van corona te herstellen of geen last te krijgen. Nu het sterftecijfer 'normaal' is zeuren ze over besmettingen. Met een test die niet deugt. Nog even en ze gaan bloedplaatjes tellen. Dat alles gaat gepaard met een houding, alsof een verkoudheid en een gewone griep niet meer zouden bestaan. Tja, dat krijg je als je een gesjeesde schoolmeester van het basisonderwijs over gezondheidskwesties laat beschikken.
Een Amerikaanse burgemeester waagde het te zeggen, dat er slechts 2 'vaccins' goed waren. Moderna en Pfizer waren volgens hem de beste. De best betalende / verdienende zal hij bedoeld hebben. Hij is direct door echte deskundigen teruggefloten vanwege het verspreiden van nepnieuws. Vreemd dat er zo weinig over Jansen / Johnson gesproken wordt? Nee hoor, want die farmaceut heeft als uitgangspunt, dat het medicijn kostendekkend geproduceerd en wereldwijd verstrekt zal worden. Zonder winstoogmerk. Aan Johnsons naastenliefde valt weinig te verdienen voor de beleggende / aandeelhoudende geldwolven. Het is telkens weer domweg de geldstroom volgen, om het antwoord op de vraag Waarom? te ontdekken.
Tot slot : het is opvallend stil van de kant van de WHO na het bezoek / onderzoek in Wuhan...