dinsdag 23 maart 2021

Biomassacentrales

Vanmorgen heb ik weer een zakje met zwerfvuil gevuld. Een tijd lang dacht ik dat het een aantal biomassacentrales een beperkt aantal grote centrales betrof. Maar het blijken er op dit moment meer dan 300 te zijn! Dat hoge aantal maakt het enthousiast kapbeleid wel heel erg verdacht. Ik vond zelf al dat er vaak drogredenen genoemd worden om tot het kappen van bomen over te gaan. Alleen al in Flevoland gaat het om duizenden! Ik heb persoonlijk de vrachtwagens van die centrales hier gekapte bomen zien ophalen.
Maar er steekt nog meer achter. Staatsbosbeheer is zelf ook in die Biomassacentrales vertegenwoordigd. Dus natuurlijk is die boom ziek en natuurlijk moet ie gekapt worden.
Gezien het aantal van die milieu-vijandige centrales (groeit nog steeds) verbaast het mij niet, dat er zo tegen het fenomeen open haard en/of houtkachel geageerd wordt. Ik kan namelijk ook concluderen dat voor de biomassacentrale elke boom telt. Dus geen open haard of houtkachel gebruiken, want Staatsbosbeheer i.c. de biomassacentrale heeft dat hout hard nodig. Dus worden veel bomen gekapt (1e aanslag op het milieu)  om ze vervolgens smerig te verbranden (2e aanslag op het milieu) om groene energie op te wekken.