zaterdag 20 maart 2021

De angst regeert

Het zou natuurlijk van de gekke zijn, indien vanwege de Toeslagenaffaire eerder afgetreden ministers inclusief de minister president, straks weer op hun stoel plaatsnemen. Mocht het wel het geval zijn, dan zijn ze inderdaad gewetenloze mensen.

Aan de voorzijde van het opgekalefaterde gemeentehuis hier in Dronten heeft men een barricade aangebracht tegen mogelijk terrorisme! Je weet wel, mensen met bommen, handgranaten, die moordaanslagen plegen en in dit geval met vrachtwagens of tanks(?) door puien rijden. Ja, dit is Flevoland. Het betreft stalen stroken, die men het uiterlijk van twee zitbanken heeft gegeven.
Het komt inderdaad soms voor, dat een boze burger met een voertuig de gevel van een gemeente-/ stadhuis ramt. Heel soms. Niet hier in Dronten, maar elders in den lande. Maar ook zo'n actie schijnt onder terrorisme te vallen. Al moet ik zeggen, dat dit soort terreur vaak door anderen aangewakkerd wordt. Anderen, die zich beschermd voelen vanwege zo'n obstakel en hun anonimiteit.
Ik zou gegaan zijn voor een structurele oplossing, waarin de gemeente op voorhand voor een goede relatie met burgers / clientèle zorgt en die bewaakt. Nu heeft men zich laten leiden door angst en een angstmaatregel gekozen, gebaseerd op een zeer uitzonderlijke situatie. Zonde, want dat geld had beter in opleidingen voor het personeel op het gebied van sociale en communicatieve vaardigheden geïnvesteerd kunnen worden. Al geef ik direct toe, dat het voor sommigen erg lastig is iets van anderen aan te nemen....