zondag 28 maart 2021

Een tweede leven

Als we spullen willen wegdoen en ze zijn nog in goede of redelijke staat, dan worden ze op een website gezet met de mededeling : gratis! Zo krijgen die spullen een tweede leven. Of niet. Want zeker weten doen we niet. Hoewel, soms gebeurt het dat iemand na verloop van tijd toch even reageert met de mededeling dat ie erg blij is met de spullen en nogmaals een dank. Dit keer betrof het keukengerei inclusief een gaskookplaat. Dat spul bleek erg in trek. Het was binnen een uur opgehaald door een liefhebber. Geen oud-ijzerboer, maar een nieuwe gebruiker.
Zelf doen we ook zo. Zeker als het om bijvoorbeeld restanten van bouwmaterialen gaat. Dan hoeven we geen standaard hoeveelheid te kopen en met de rest blijven zitten.
Ik zag gisteren iemand die zelf na een echtscheiding 20 jaar geleden met een tweede leven bezig is. En hoe! Dat heerschap reageert telkens weer woedend en agressief. Bij het minste geringste krijgt hij een woedeaanval. Zelfs wanneer een potplant omwaait, kan ie zich niet beheersen. Dan komt ie woest zijn huis uit om de omgewaaide plant met pot een flinke schop te geven. Daarna gaat ie weer naar binnen. Brrr. Wat een tweede leven.